top of page

Uit de zee en in de klei

Een van de puurste bereidingen die je op PRIMITIV kunt beleven is de in klei verpakte dorade. een bereiding wat lijkt op een Franse papillot (in bakpapier) maar natuurlijk met een rauw randje. Want zeg nou zelf, koken met klei doen we sinds de kleuterschool niet meer.


We rollen het visje eerst in en sluiten het op in een laag klei. De functie van de klei is dat al het vocht en aroma's gevangen blijven en daardoor in het product trekken. De klei pakketjes worden dan begraven onder een laag hete as. Op deze manier gaart het visje geleidelijk. Wanneer de klei had geworden is sla je het kapot. Wat tevoorschijn komt is een heerlijk geurend, zacht en smaakvolle bite!Onze vriend Mallman heeft er een andere variatie op, wat minstens net zo puur is. In deze video kun je zien hoe hij het inpakken toepast met zout.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page