top of page

Thema PRIMITIV III maakte indruk

De derde editie van PRIMITIV hand niet op een beter moment kunnen plaatsvinden. In de week voorafgaand aan het event stroomde de media vol van horror verhalen over Belgische slachthuizen. De manier waarop dieren vandaag de dag nog worden behandeld kan nog erbarmelijk slecht zijn. En dat terwijl wij al weken promotie deden voor een goed stuk vlees.


Dit was hét moment om onze visie te delen over de vleesindustrie en om een andere kant van deze wereld te laten zien. Hoe het ook ánders kan, beter en liefdevoller. Ja met liefde - ook al weten we dat het lot van het dier eindigt in een lekker stukje vlees op het bord. Het gaat in dit geval over het kweken van het Duroc varken waarbij echt aandacht is voor het welzijn van het dier. Zijn voedsel en leefruimte zijn zo afgestemd dat dit ten goede komt van zijn levenskwaliteit en uiteindelijk ook beter is voor kwaliteit van het vlees wat wij serveren tijdens PRIMITIV.


Het verhaal kwam rechtstreeks van David Ottjes die op respectvolle manier deze varkens kweek. Kwaliteitslager Tom de Boeije volgde zijn verhaal op met zijn ervaring en werkwijze verderop in de voedselketen: het dier zo optimaal mogelijk benutten. Tom gaf een anatomie lesje tijdens een interessante demo.


Buitenom de goede sfeer tijdens PRIMITIV waren we bijzonder blij om het toch wel zwaarbeladen thema rondom dierenleed te mogen gebruiken om te laten zien hoe het ook anders kan. We hebben een stukje bewustzijn mogen creëren bij onze gasten, dit maakte zichtbaar indruk.
Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page