top of page

De comeback van oma's braadpan! #DutchOven

Een nieuwe partner van PRIMITIV is COMBEKK. Een Nederlands product met een mooi verhaal. Het idee: geëmailleerde gietijzeren pannen, gemaakt van volledig gerecycled materiaal. Super stoer toch?


KEDENG KEDENG...

Door de sterke en vooral blijvende kwaliteit van ijzer wordt dit materiaal 100% gerecycled en gebruikt voor het maken van deze robuuste pannen. Door de combinatie van traditionele ambacht en hedendaagse technologie wordt de allerbeste kwaliteit geleverd zonder enig ijzererts te hoeven delven. Super uniek is de verwerking van Nederlandse treinrails! De rails vormen het hoofdbestanddeel van de mix van materialen die worden verwerkt tot deze onverwoestbare pannen.
DUTCH OVEN

Over de hele wereld wordt een gietijzeren braadpan een “Dutch Oven” genoemd. De naam "Dutch Oven" refereert aan een productietechniek waarbij gesmolten ijzer in een zandmal wordt gegoten.


Tijdens de eerste editie van PRIMITIV werkten we al met een "Dutch Oven". Een van de bites was een super malse sukade (Hemels zacht). Bereidingen met een 'Dutch Oven' is echt outdoor cooking. Een zware pan hangt aan een driepoot boven het brandend vuur. De pan kan ook in hete as gelegd worden. Combekk heeft zijn product ontwikkeld als conventionele braadpannen. Dus ook voor thuis! De gerechten zijn heerlijk en je kunt eindeloos variëren. Op de website van combekk zijn een aantal verrukkelijke recepten.


De combekk kip in hooi zou je wel eens kunnen tegenkomen op een volgende PRIMITIV, wie weet.De productietechniek van de "Dutch Oven" is door de Nederlanders uitgevonden en Combekk is daarom enorm trots dat zij als enige merk al hun pannen in Nederland gieten. Een Dutch Oven uit Nederland, zoals het hoort!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page