top of page

Met 180 kg geen kiloknaller!

Op primitiv III verwelkomen we kwaliteitspartner David Ottjes. Kweker van het verantwoord varkensras Duroc op zijn boerderij in Lamswaarde.


Voordat we aan tafel kunnen met een Duroc in de hoofdrol hebben we al op tijd ons varken gereserveerd. We laten het varken lekker groot worden, zo ongeveer 180 kg!


Steeds meer consumeren wij eerlijk vlees. Men wil weten waar het vandaan komt en hecht waarde aan een verantwoorde industrie. Daarom kiezen we voor Zeeuws-Vlaamsche David Ottjes, die op een bijzondere manier unieke varkens worden groot brengt. Ottjes gelooft niet in de bio-industrie en kiest daarom voor kleinschalig boeren met een bijzonder ras varkens. Voor een veehouder heeft David een bijzonder eigentijdse visie op vlees: ‘Het is bizar dat je op elke hoek van de straat ramsvlees kunt eten. Dat kost onze planeet teveel en we hebben het helemaal niet elke dag nodig.’

Daarom voert David zijn dieren (warme!) bonen en lokale graansoorten in plaats van soja. En hij vermijdt tot en met de slacht zo veel mogelijk stress bij zijn scharrelvarkens. Zijn trots is het magnifieke Duroc-varken, dat oorspronkelijk vanuit Spanje via Amerika weer naar Europa kwam. Met zijn roodbruine vacht, spitse snuit en hangoortjes doet dit prachtdier je denken aan een grote vos. De kunst is het dier niet te snel te laten groeien. Dit komt te goede aan de kwaliteit van het vlees. Alleen bij een verantwoorde groei bereik je intramusculaire vet. Dat zie je aan een marmer effect van vet in het vlees en zorgt voor zacht en smaakvol vlees.Tijdens Primitiv III worden diverse bites geserveerd met dit heerlijk Duroc vlees. Bekijk hier het menu.Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page